Get Social With Us
Sarban Afghaans Restaurant | Over ons
20270
page-template-default,page,page-id-20270,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_with_bg_image,content_with_no_min_height,select-theme-ver-2.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

Over ons

 

Sarban is een familierestaurant dat met trots in januari 2010 is opgericht door onze familie; de familie Alizadah. Het was het eerste Afghaanse restaurant in Zuid-Nederland. Met de gastvrije ontvangst en verrassende gerechten veroverden wij al snel de harten van onze gasten.

 

In 2013 mochten wij met blijdschap ons tweede restaurant openen: Zaher in Den Bosch.

In 2014 volgde restaurant Attan in Waalwijk.

Sinds 2016 kunt u door cateringbedrijf Saaz uw feesten en partijen laten verzorgen.

Sinds mei 2017 hebben wij de eer om onze gasten in Utrecht te mogen ontvangen.

 

Betekenis Sarban

Sarban betekent letterlijk ‘de gids’. Afghanistan is van oudsher een drukke doorgangsroute tussen oost en west. Volkeren uit verschillende culturen reizen langs de handelswegen en laten hun invloed op het land na. Aan het hoofd van de karavaan staat de Sarban, die de kamelen en hun berijders veilig door Afghanistan naar hun bestemming leidt.

 

Team Sarban neemt u ook onder haar hoede in uw kennismaking met de Afghaanse keuken en cultuur. Naast fantastische smaken, proeft u ook de warme, informele sfeer van ons land. Wij schuiven graag even bij u aan tafel aan en vertellen over de gerechten en de cultuur van ons land.

 

Hart voor de maatschappij

Wij voelen ons maatschappelijk erg betrokken bij onze woon- en werkomgeving. Wij streven ernaar om op verschillende manieren de mensen om ons heen te helpen. Tot op heden is het ons gelukt om op de volgende manieren een kleine bijdrage te leveren;

  • Wij nemen bewust alleenstaande minderjarige asielzoekers aan als personeel om hen een kans te bieden op een succesvolle toekomst in Nederland. In het restaurant proberen we zoveel mogelijk Nederlands te spreken. Dit om de integratie te bevorderen.
  • Wij stellen wekelijks een tafel beschikbaar aan Quiet500 members. Dat zijn Tilburgse gezinnen die onder de armoedegrens leven.
  • Als actief lid van het Elftal tegen Armoede proberen wij met verschillende projecten het percentage van de mensen die onder de armoedegrens leven te verlagen.
  • Via het bestuur van de stichting Samen Doen proberen wij nieuwkomers en huidige inwoners van Tilburg met elkaar te verbinden. Ook creëren wij werkgelegenheid voor de nieuwkomers.
  • Wij nemen deel aan verschillende veilingen, waarvan de opbrengst vaak gaat naar de ouderen in de stad.